Al 13-lea salariu, vesti proaste pentru 2011

al 13-lea salariu, ministrul muncii, ministerul finantelor, contract colectiv de munca, salariu, buget, drepturi salariale
Banii aferenti celui de al 13-lea salariu pentru anul 2009 au fost acordati angajatilor din sectorul bugetar pana in luna aprilie 2010, in functie de creditele bugetare deschise de Ministerul Finantelor, a explicat premierul Emil Boc.

“In 2010 s-a platit al 13-lea salariu pentru anul 2009, dar in anul 2011 nu va mai fi platit acest al 13-lea salariu, pentru anul 2010″, a spus premierul.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca, al 13-lea salariu nu va mai fi acordat bugetarilor dupa incetarea actualelor contracte colective de munca, in conditiile in care acest drept de natura salariala este inclus doar in prevederile acestor contracte, care urmeaza sa isi inceteze valabilitatea.

Guvernul a adoptat ordonanta prin care prevederile contractelor colective de munca deja incheiate, dar cele cu termene de aplicabilitate pana in luna octombrie sunt mentinute in vigoare pana la pierderea valabilitatii, inclusiv in ceea ce priveste drepturile salariale aflate in plata.


Postati un comentariu