Salariu minim studii superioare

salariu minim brut lunar pe economie, salariul minim pe economie, salariu minim studii superioare, ministerul muncii, contractul colectiv de muncaSalariu minim brut lunar pe economie, al angajatilor cu studii superioare a crescut la 1.200 de lei (298 de euro), ca urmare a majorarii salariului minim pe economie la 600 de lei (149 de euro).

Anterior majorarii, salariatii cu studii superioare aveau un salariu minim de 1.080 de lei (268 de euro), in conditiile in care salariul minim brut pe economie era de 540 de lei. Potrivit unei hotarari de guvern, pentru calculul salariului minim al fiecarei categorii profesionale se aplica un coeficient la salariul minim brut pe economie, corelat cu nivelul de pregatire al angajatului. Coeficientul minim de salarizare pentru angajatii cu studii superioare este 2, ceea ce inseamna ca salariul minim al unui absolvent de facultate va fi dublu fata de salariul minim brut pe economie.

Reprezentantii Ministerului Muncii au propus mentinerea nivelului coeficientilor pentru angajatii cu studii superioare de scurta durata la 1,5, a celor care sunt incadrati pentru functii a caror pregatire necesita terminarea unei scoli de maistri la 1,3 si a salariatilor care au terminat scoli postliceale la 1,25, conform grilei actuale de salarizare, din Contractul Colectiv de Munca.


Postati un comentariu