Se poate negocia un salariu de criza?! De ce nu?!

salariu, locuri de munca, negociere salariu, contract de munca, salariulDaca trebuie sa ne gandim la negociere putem sa remarcam ca nu este la indemana tuturor si acesta este un adevar. Potrivit unor studii, majoritatea oamenilor au probleme in acest domeniu, desi negocierea salariului aduce beneficii in viata de zi cu zi si nu doar la serviciu. In perioada de criza, negocierea salariului nu este un subiect usor de abordat, dar nici nu trebuie exclus. Cert este că, negocierea unui salariu este o chestiune care te priveşte personal. Pentru romani criza se vede din ce in ce mai sumbru. Piata locurilor de munca este afectata de criza economica si, totusi, esti pe cale sa primesti un job important. Daca sansa este de partea ta atunci urmareste si cateva etape importante in derularea unei negocieri de salariu, fiind bine stiut cum si cand sa-ti negociezi termenii salariului in contractul de munca.

1. Trebuie luat in calcul situatia economica a firmei. Capacitatea de a obtine o oferta imbunatatita depinde foarte mult de situatia reala a firmei, de cifra de afaceri si de evolutia in timp a acesteia. Aceste date le poti afla cu ajutorul internetului.

2. E foarte important sa stii daca esti un candidat comun pe o piata saturata sau un candidat pe care si l-ar dori orice firma.

3. Evita capcana intrebarii despre bani.

De foarte multe ori angajatorul incearca sa isi faca o parere despre abilitatile candidatului intrebandu-l, la ce salariu se asteapta. In situatia in care vei primi astfel de intrebare incearca sa-ti pregatesti un raspuns de genul: intradevar salariul este una din partile importante, dar imi va face placere sa discutam despre acest aspect doar atunci cand interesele noastre sunt stabilite si anume sa decidem daca sunt persoana potrivita pentru acest post si atunci sigur vom fi de acord si asupra salariului.

4. Cunoaste-ti valoarea. Incearca sa gasesti un echilibru intre capacitatile tale si salariul pe care il doresti si scoate in evidenta toate atuu-rile si aptitudinile tale.

5. Nu trebuie sa te sperie o negociere! Orice contract implica un risc dar asta nu inseamna ca trebuie sa accepti prima oferta de salariu pe care angajatorul o face, trebuie sa evaluezi daca riscul merita asumat. Nu accepta oferta imediat chiar daca este tentanta, ci multumeste-i angajatorului pentru ea si spune-i ca ai nevoie de putin timp de gandire.


Postati un comentariu